MMMMMMMMM !
LEKKER !!

Het is helemaal niet moeilijk om in een oogwenk de lekkerste Sinterklaasspecialiteiten te bereiden.
Is de tijd weer aangebroken, spendeer dan eens een middagje met de kinderen in de keuken en verras de rest van de familie.
Niet alleen de snoeperijen, ook het diner krijgt een 5 december Sint-tintje.

Marsepein

Ingrediënten

  • 250 gram amandelen
  • 400 gram poedersuiker
  • 3 of 4 eetlepels rozenwater

Bereiding

  • Maak de amandelen zo fijn mogelijk.
  • Zeef de poedersuiker
  • Kneed de amandelen, poedersuiker
    en rozenwater tot een soepel deeg.
  • Leg het 1 dag in plastic- of aluminiumfolie
    op een koele plaats.
    Een week is nog beter.
    Dan zijn de smaken pas echt goed in elkaar doorgedrongen.


  • Maak er figuurtjes van.
  • U kunt de marsepein eventueel met voedingskleurstof een kleurtje geven.
  • klik op om dit recept af te drukken!
  • Printen
    Volgens Nadina kan het nog lekkerder!

    Hallo Gerard,

    Zelf heb ik een ander recept voor Marsepein
    en ook heel lekker!!

    • 250gr amandelen
    • 250gr bloemsuiker
    • 1theelepel bitter amandelaroma
    • 1 eiwit

    Bereiding

    • alles mengen en klaar is ie en heel lekker!
    • je kan ook nog bolletjes maken en deze dan rollen in cacao poeder!


    • smakelijk
    • Snoepen!

    • klik op om dit recept af te drukken!
    • Printen


    Borstplaat

    Ingrediënten

    • 200 gram suiker
    • 2 eetlepels melk
    • 2 eetlepels room
    • 1 theelepel boter
    • 75 gram bigarreaux

    Bereiding

    • Verwarm de
    • suiker,
    • melk en
    • room
    • al roerend tot de laatste druppel die van de lepel valt, draden trekt.
    • Voeg (van het vuur af)
    • l boter en
    • n bigarreaux
    • toe en blijf roeren.
    • Bekleed de vorm met bakpapier en vul de vorm met de borstplaat.
    • Af laten koelen en vorm verwijderen.

    Variatie 1: Vervang de bigarreaux voor 75 gram gember en de melk voor 1 eetlepel water en 1 eetlepel gembersiroop

    Variatie 2: Vervang de bigarreaux voor 25 gram cacao

    Variatie 3: Vervang de bigarreaux voor 2 eetlepels koffie-extract(poeder)

  • klik op om dit recept af te drukken!
  • Printen

    Taai Taai

    Ingrediënten

    • 300 gram honing
    • een half ei
    • 300 gram gezeefde bloem
    • 12 gram bakpoeder
    • 10 gram speculaaskruiden
    • twee ingevette vellen bakpapier

    Bereiding

    • Meng de honing met het ei.
    • Kneed deze massa met de gezeefde bloem, bakpoeder en speculaaskruiden tot een soepel deeg.
    • Laat het deeg minstens 12 uur rusten.
    • Rol het deeg uit tussen twee ingevette vellen bakpapier (tot het ca. 1 cm dik is) en steek er vormpjes uit.
    • Bak het 15 tot 20 minuten op 200 graden in een voorverwarmde oven.
  • klik op om dit recept af te drukken!
  • Printen


    Pepernoten

    Ingrediënten

    • 125 gram zelfrijzend bakmeel
    • 50 gram bruine (basterd) suiker
    • 35 gram boter
    • ½theelepel speculaaskruiden
    • ½ theelepel zout
    • 1 theelepel stroop
    • 2 lepels melk

    Bereiding

    • Kneed zelfrijzend bakmeel,
    • bruine (basterd) suiker,
    • boter,
    • speculaaskruiden,
    • zout,
    • stroop
    • en melk
    • met een natte hand goed door elkaar tot het deeg van uw handen loslaat.
    • Maak kleine balletjes (ter grootte van een knikker).
    • Vet een bakblik in met boter en leg de pepernoten erop.
    • Bak ze 20 minuten op 200 graden in een voorverwarmde oven.
    • Even af laten koelen.
  • klik opPrintenom dit recept af te drukken!
  • Caramel snoepjes

    Ingrediënten

    • 450 gram suiker
    • 1 zakje vanille suiker
    • 3 eetlepels water
    • 50 gram boter
    • 2 eetlepels stroop
    • 3 deciliter melk
    • 1,5 deciliter room

    Bereiding

    • Suiker, vanillesuiker en water in een steelpannetje onder zachtjes roeren aan de kook brengen.
    • Vervolgens boter en stroop toevoegen.
    • Als de boter gesmolten is ook de room en de melk toevoegen.
    • Op hoog vuur 15 minuten laten doorkoken.
    • Daarna de pan van het vuur nemen en het mengsel opkloppen tot het dikker wordt.
    • Schenk de vloeistof vervolgens in een bakblik met hoge randen waarin de caramel kan afkoelen en opstijven.
    • Eenmaal koud geworden kan de caramel met een mes - in het bakblik - in blokjes worden gesneden.
  • klik opPrintenom dit recept af te drukken!


  • Schuimpjes

    Ingrediënten

    • 3 eiwitten
    • 375 gram poedersuiker

    Bereiding

    • Oven op laagste stand voor verwarmen.
    • Mixer en grote schaal ontvetten met azijn en keukenpapier.
    • Eiwitten stijfkloppen in schoon gemaakte kom.
    • Als de eiwitten stijf zijn, 2 eetlepels poedersuiker in de kom zeven.
    • Daarna nog een minuut mixen.
    • De rest van de poedersuiker door het mengsel scheppen.
    • Schep op een ingevette bakplaat kleine hoopjes van het schuim.
    • Bak die schuimjes in 2 uur in de voorverwarmde oven op de laagste stand.
    • Na het bakken schuimpjes laten afkoelen op een taartrooster.
  • klik opPrintenom dit recept af te drukken!
  • Suikerbeestjes

    Ingrediënten

    • 50 gram poedersuiker
    • 100 gram suiker
    • 3 lepels melk of water
    • enkele druppels essence
    • suikerbeestjesvormpjes.

    Bereiding

    • Zeef de poedersuiker.
    • Laat de suiker met de melk of het water al roerend op een zacht vuur oplossen en daarna langzaam aan de kook komen.
    • Laat deze suikeroplossing 1 minuut zachtjes doorkoken.
    • Haal de pan van het vuur en voeg de essence en de poedersuiker toe.
    • Roer deze er snel doorheen.
    • Maak de vormpjes nat en giet de massa erin.
    • Laat alles hard worden en haal dan de vormpjes uit elkaar.
    • Wil je citroen- of sinaasappelsuikerbeestjes?
    • Rasp dan een paar suikerklontjes over de schil van wat citroenen of sinaasappels.
    • Neem dan wat minder losse suiker voor het recept (1 suikerklontje weegt 5 gram).
    • Kleur de beestjes eventueel door wat voedselkleurstof toe te voegen, maar gebruik er heel weinig van.
    • Voor chocoladesuikerbeestjes voeg je 2 tl cacao aan het gezeefde poedersuiker toe.
  • klik opPrintenom dit recept af te drukken!


  • Banketletter - S

    Ingrediënten

    • 450 gram diepvries bladerdeeg
    • 500 gram amandelspijs
    • 1 losgeklopt ei

    Bereiding

    • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
    • Ontdooi de bladerdeeg en leg de deegplakjes op elkaar.
    • Rol het deeg uit tot een rechthoek van 30 x 30 centimeter is bereikt.
    • Snijdt de deeglap doormidden en plak ze met water aan elkaar tot een deeglap van 15 x 60 centimeter.
    • Vorm de amandelspijs tot een rol van ongeveer 55 centimeter en leg dit op de deeglap.
    • Het deeg rond de spijs vouwen en de deegnaad en zijkant met water vastplakken.
    • Met de deegnaad naar beneden op een bakblik leggen en de letter S vormen.
    • Het deeg bestrijken met ei en in het midden van de oven ongeveer 35 minuten op 200 graden Celsius bakken.
    • Deze banketletter smaakt warm-lauw bestoven met poedersuiker het lekkerst!
  • klik opPrintenom dit recept af te drukken!
  • Bisschopswijn (Gluhwein)

    Ingrediënten

    • 4 dl water
    • Schil van een halve sinaasappel
    • 2 kaneelstokjes
    • 6 kruidnagels
    • 10 eetlepels suiker
    • 1 wijnglas cognac
    • ¾ liter rode wijn
    • 1 theelepel kaneelpoeder
    • 1 wijnglas rode port
    • Nootmuskaat
    • Schijfjes appel

    Bereiding

    • Verwarm eerst het water met de schil, de kaneelstokjes en de kruidnagels, totdat het bijna kookt.
    • Voeg dan de suiker en de cognac toe.
    • Giet dit mengsel door een zeef in een kom.
    • Voeg de rode wijn toe.
    • Laat het op een zacht pitje langzaam weer warm worden.
    • Strooi het kaneelpoeder over de drank en giet de port erbij.
    • Voor het opdienen de nootmuskaat in de glazen raspen.
    • Schenk de wijn in de glazen en voeg één of twee schijfjes appel toe.
  • klik opPrintenom dit recept af te drukken!




  • *****   Emailbrief zenden naar Sinterklaas??   *****
    klik op
     :   zwaaipiet

    sintpaarde-sint



    Je kan hier ook in het Sinterklaas Gastenboek schrijven!

    Sinterklaas Gastenboek Tekenenboek2 Sinterklaas Gastenboek Inzien


    Naar de top van deze pagina